Καλέστε μας: +30 23860 31331
Νυμφαίο, Φλώρινας Χάρτης.

Χάρτης

Πεζοπορία

Η πεζοπορία ξεκινάει από το Νυμφαίο διασχίζει ένα υπέροχο δάσος οξιάς μέσα στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Βίτσι και καταλήγει στο χωριό Δροσοπηγή.

Η πεζοπορική αυτή διαδρομή δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία παρόλο που μεγάλο τμήμα της διαδρομής είναι σε χωματόδρομο, το ωραίο περιβάλλον σίγουρα θα σας γοητεύσει.

Η διαδρομή ακολουθεί την πορεία του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 και λίγο πριν το τέλος της περνάει κανείς από τα ερείπια του εγκαταλειμμένου οικισμού της Παλαιάς Δροσοπηγής, ένας οικισμός με μια μοναδική γοητεία.

Αξίζει ακόμα να επισκεφτείτε και το εγκαταλελειμμένο νεκροταφείο του χωριού με τους πέτρινους σταυρούς του.

Το τέλος της διαδρομής είναι στο νέο χωριό Δροσοπηγή όπου μπορείτε να επισκεφτείτε και τον νερόμυλο του Στύλου που σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Σύντομη περιγραφή διαδρομής

  • Ξεκινάτε από το κέντρο του Νυμφαίου σε δυτική πορεία ακολουθώντας τα αραιά σημάδια του Ε4. Βγαίνοντας από το χωριό κατευθύνεστε βορειοδυτικά έχοντας αριστερά σας ένα χωματόδρομο.
  • Το μονοπάτι μέσα σε πυκνό δάσος, κόβει το χωματόδρομο 4 φορές και την τέταρτη φτάνοντας στον χωματόδρομο τον ακολουθείτε αριστερά για 4,3 χλμ.
  • Φτάνοντας σε ένα χαρακτηριστικό εικονοστάσι αφήνετε τον χωματόδρομο και κατηφορίζετε δυτικά το απότομο μονοπάτι που σας οδηγεί στην Παλαιά Δροσοπηγή.
  • Από τον οικισμό κατηφορίζετε το παλιό καλντερίμι και αφού περάσετε το Δροσοπηγιώτικο ρέμα βγαίνετε σε άσφαλτο. Πηγαίνοντας δεξιά σε 1,3 χλμ. φτάνετε στο σημερινό χωριό της Δροσοπηγής.